ELTE IK fejléc
Navigációs hivatkozások átugrása
Karunkról
Hallgatóknak
Tanulj nálunk!
Középiskoláknak
Oktatóknak
Látogatóknak
 
 
Navigációs hivatkozások átugrása
Tanulmányi Hivatal
Diáktanácsadó
Frissen felvételt nyert hallgatóknak
Nyelvtanfolyamok
CEEPUS
 

 

ELTE-IK Diáktanácsadó

 Előfordul az életünkben, hogy megélünk jobb, míg máskor rosszabb napokat. Viszont van úgy, hogy a rossz napokból szokatlanul több jelentkezik, mint a jóból, és olyan érzésünk támad, mintha minden egyszerre a nyakunkba szakadt volna, nem látunk ki az életünkből, nem értjük mi történt.

Ilyenkor jól esik más emberekhez fordulnunk támaszért, vigasztalásért, hogy segítsenek nekünk kilátni aktuális terheink alól, könnyítsenek rajtunk. Gyakran elegendő is családtagjainkkal, barátainkkal, ismerőseinkkel átbeszélni a nehézségeinket, és tovább tudunk lépni. Viszont néha azt érezzük, hogy ez nem elég, még mindig ugyanazokat a köröket futjuk, úgy látjuk nincs lehetőség megszakítani, amit évek óta már így csináltunk, érezzük, valami újra van szükségünk. Sokszor látjuk is, hogy min kellene változtatnunk, de nem tudjuk, hogyan kezdjünk hozzá... és itt kezdődik a tanácsadás.

 Ilyenkor felkereshetjük a Diáktanácsadót, és időpontegyeztetés után egy olyan emberrel beszélgethetünk, aki korábban nem ismert minket, biztosan nem elfogult, sőt objektív és egy másfajta szemlélettel tekint aktuális nehézségeinkre, és azt érezhetjük, valaki megért. Biztonságban érezhetjük magunkat, mert ami a szobában elhangzik, az ott is marad. Ez segíthet nekünk megnyílni és egy újfajta szemüveggel áttekinteni életünket. Azokon a dolgokon, régi, rossz körökön, amiken már úgy éreztük, nem tudunk segíteni, hirtelen új szempontokkal és önmagunk erejét bevetve sikerül túljutnunk. Így megtalálunk egy újfajta egyensúlyt az életünkben, és eszközöket is elsajátítunk ennek fenntartásához.

A tanácsadás rendkívül rugalmas, ha eljössz, biztosan valami személyreszólót vihetsz magaddal!

Bejelentkezés itt: diaktanacsadas@inf.elte.hu

 

A szolgáltatás az IK hallgatói számára teljesen ingyenes. Miután felvetted a kapcsolatot, röviden leírhatod a levélben, hogy pontosan miben vársz segítséget, majd egyeztetünk egy időpontot a személyes találkozóra. Egy beszélgetés kb. 45 percig tart, az első találkozás egy bemutatkozással kezdődik, majd körüljárjuk azokat a kérdéseket, amik téged érdekelnek. Utána megegyezünk hogy hány alkalommal (átlagban 5-6) találkozunk még és min fogunk közös erővel “dolgozni”. Fontos, hogy olyan célt találjunk, ami közelebb visz téged a megoldáshoz. A tanácsadás a déli épület földszintjén a 0.727-es vagy a 0.203-as szobában zajlik, ezek a szobák a büfével szemközti keresztfolyosón a lépcső két oldalán találhatóak.

 

Néhány téma, amivel IK-s hallgatók fel szokták keresni a diáktanácsadót: Miben vagyok tehetséges? Hogyan tudnék hatékonyabban tanulni? Miért nem jövök ki a szüleimmel, testvéreimmel? Miért vagyok magányos? Hogyan találhatnék párt? Miért veszítem el a motivációm tanulás közben? Hogyan vegyem a kezembe az életem? Biztosan ez a nekem való szakma?

 

Várjuk jelentkezésed!

Üdvözlettel,

Takács Rita és Roszmusz Emőke pszichológusok, ELTE-IK Diáktanácsadó

 


        Roszmusz Emőke

 Tartalomjegyzék