ELTE IK fejléc

Figyelem! Jelenleg Karunk régi portálját látja.
Megújult honlapunk a https://www.inf.elte.hu/ címen található!

Navigációs hivatkozások átugrása
Karunkról
Hallgatóknak
Tanulj nálunk!
Középiskoláknak
Oktatóknak
Látogatóknak
 
 
Navigációs hivatkozások átugrása
Könyvtár
Computatorica

Lányok Napja az Informatikai Karon 

FIGYELEM: jelentkezési idő meghosszabbítva április 21. éjfélig!

Ha eddig azt hitted, hogy az informatikában csak a fiúk érvényesülhetnek és ez egy férfias szakma, akkor itt az ideje, hogy a saját szemeddel győződj meg az ellenkezőjéről!

Április 28-án az ELTE Informatikai Karán romba döntjük a sztereotípiákat.

A pályaválasztáshoz közeledve fontos, hogy időben hozd meg a legjobb döntést. Fel kell mérned a személyes tulajdonságaidat, érdeklődési körödet, meg kell határoznod azon tantárgyak körét, amik különösen érdekelnek és esetleg emelt szinten érettségiznél belőlük. Ha jó vagy matekból és informatikából, vannak jó ötleteid, ha szeretsz sokat agyalni egy-egy probléma megoldásán és mindezt nem nyűgnek, hanem izgalmas kihívásnak tekinted, akkor jó eséllyel lehetsz Te a jövő sikeres programozója vagy vállalkozója. Az ELTE Informatikai Karán ehhez minden segítséget megadunk, neked „csak” annyi a dolgod, hogy merj nagyot álmodni és légy kitartó.

Első lépésként szeretettel meghívunk a Lányok Napja című rendezvényünkre.

A Lányok Napja egy országos, interaktív, ingyenes program, amit a Nők a Tudományban Egyesület szervez középiskolás lányok részére. Ez egyben a legnagyobb, lányoknak szóló pályaorientációs kezdeményezés, amely számos országra kiterjed és egész Európában azonos napon rendezik meg.

Az esemény hivatalos honlapja

Lányok Napja 2016 facebook oldala

A Lányok Napja keretében az ELTE Informatikai Kara idén is színes, érdekes és interaktív programokkal várja a középiskolás lányokat két helyszínen:

Facebook event

Légy egy napra startupper! (Az ELTE IK délelőtti programja)

Időpont: 2016. április 28. (csütörtök) 9:00-13:00

Helyszín és gyülekező: EIT Digital Budapest CLC (ELTE IK), 1117 Budapest, Bogdánfy utca 10/A (a Bogdánfy utca és a Warga László utca sarkán lévő épület bejáratánál)

A program plakátja

Kóstolj bele a technológiai játszóház világába! (Az ELTE IK délutáni programja)

Időpont: 2016. április 28. (csütörtök) 13:00-15:00

Helyszín: ELTE Informatikai Kar, 1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/C (déli tömb), II. emelet 2.123 (T@T Kuckó)

Gyülekező (13 órakor): ELTE Informatikai Kar, 1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/C (déli tömb), nyugati bejárat

A program plakátja

A programokon korlátozott számú diák tud részt venni. A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. A programokra regisztrálni a Lányok Napja hivatalos honlapján lehet: http://lanyoknapja.hu/programlista.

A regisztráció határideje:  április 15. éjfél Meghosszabbítva: április 21. éjfél

Ne késlekedj, jelentkezz, és vegyél részt akár mindkét programunkon! Hozd el a barátnőidet, osztálytársnőidet is!  ITT az IT-s élmény és a jókedv garantált!

Ha a Lányok Napja programja felkelti érdeklődésedet az ELTE Informatikai Kara iránt, ne feledd, hogy szeptemberben Nyílt napot tartunk, ahol további fontos információkat gyűjthetsz be a programtervező informatikus képzésről.

A programok részletes leírása:

Légy egy napra startupper! (Az ELTE IK délelőtti programja)

Légy egy napra startupper! Vegyél te is részt az EIT Digital budapesti irodájának interaktív innovációs játékán, amely a lányok napja alkalmából különleges köntösbe bújik.

Sokan úgy tartják, hogy az informatika, az infokommunikáció, a kódolás, az innováció a startupperek világa nem lányoknak való, de mi bebizonyítjuk neked, hogy ez nem igaz!

A közel három órás kötetlen játék során megismerheted az ELTE informatikus lányait. Egy csapatban fedezheted fel az infokommunikációt (ICT) az alap- és mester szakos, valamint doktorandusz hallgatóinkkal, sőt az Informatikai Kar kiváló női oktatóival is. Részese lehetsz egy közösségi élménynek, amelynek segítségével megértheted, hogyan lehet egy egyszerű problémafelvetésből olyan ötletet kidolgozni, amellyel akár első startupodat is megalakíthatod.  A játék során betekintést nyerhetsz az informatika oktatás legújabb irányába, ahol az informatikusokat már nem csak programozni tanítják. Ma már a hallgatóink képzésének a része az is, hogy megismerik, hogyan kell egy ötletet megvalósítani, mi kell egy sikeres fejlesztői csapat összeállításához, egy startup elindításához, hogyan lehet valakiből a vállalat első számú embere, CEO (chief executive officer) – és ez a kifejezés ma már nem csak férfiakat takar. Egyszóval megmutatunk néhány dolgot, ami nélkülözhetetlen az innovációhoz és a sikeres vállalkozáshoz.

Figyelem! Informatikai tudás a játékhoz nem szükséges, csak magadat, lelkes osztálytársnőidet és barátnőidet, a kreativitásodat és a jókedvedet kell elhoznod! Minden másról mi gondoskodunk.

Készülünk vidámsággal és harapnivalóval, valamint minden résztvevőt meglepünk egy apró ajándékkal. A játék nyertese pedig külön díjazásban részesül.

 

 

Kóstolj bele a technológiai játszóház világába! (Az ELTE IK délutáni programja)

Gyere és ismerkedj meg a T@T Labor életével! Kinectezz, akár macskával is, teljesítsd a robot akadálypályánkat, teszteld gondolkodásodat feladványainkkal, és készíts velünk ékszert használaton kívüli, elromlott informatikai eszközökből!

Szeretettel várunk, ha vidám és élvezetes tevékenységeken keresztül szeretnél megismerkedni célkitűzéseinkkel és eszközeinkkel.

Bővebben a programokról:

          Egy kicsi mozgás senkinek sem árthat: ha szeretsz kinectezni, megmutatjuk, hogyan készíthetsz rá saját alkalmazást. Mindebben a Scratch-macska lesz a segítségünkre.

          Hogyan gondolkozik egy informatikus? Teszteld a tudásod - előképzettség nem szükséges! Gondolkodtató feladványaink várnak. Vajon meg tudod válaszolni mindegyiket?

          Hogy boldogulsz az irányítással? Próbáld ki magad egy robot-akadálypályán! Válassz vagy építs robotot és vezesd a célig!

          Megmutatjuk interaktív plakátjainkat és felfedjük, hogyan lehet ilyeneket készíteni.

          Digitális nyomokat is hagyhatsz a virtuális faliújságunkon.

          Elektronikai veszélyes hulladék vagy figyelemfelkeltő design-elem, esetleg üzenet lesz egy eszköz, ha meguntad vagy elromlott? Ne dobd ki! Használd újra régi eszközeidet! Alkalmazd és szabd magadra az újdonságokat!

Készíts velünk ékszereket! Fülbevalók, nyakláncok QR és AR kódok felhasználásával, billentyűből, ellenállásból és még sok-sok informatikai kütyüből! Ha van olyan eszközöd, amit szeretnél felhasználni, hozd magaddal: segítünk feltrancsírozni, átalakítani és ékszerré varázsolni.

Mindeközben megismerkedhetsz a Scratchmeccs döntőseivel, akik lányokként programozói versenyen nyújtottak kimagasló teljesítményt.

 
ELTE IK logoRendezvények